EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan tänään perjantaina 25.5. Asetusta täydentävä kansallinen tietosuojalaki tulee myös samalla voimaan. Asetus patistaa yrityksiä ja muita rekisterinpitäjiä arvioimaan tietosuojan ja henkilötietojen käsittelyn nykytilan sekä varmistamaan, että käytännöt vastaavat uusia vaatimuksia.

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely edellyttää laillisen perusteen. Tietoja on käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti eikä tarpeetonta tietoa tule säilyttää. Tietosuoja-asetuksen rikkomisesta voi seurata muun muassa sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto.

Tietosuoja-asetus vaikuttaa mm. siihen, miten liitto voi kerätä ja käyttää jäsentensä henkilötietoja, ja vahvistaa siten jäsenten yksityisyyden suojaa. Entinen rekisteriseloste korvautuu asetuksen voimaan tullessa tietosuojaselosteella, josta näkyy yksityiskohtaisesti henkilötietojen käyttötarkoitus sekä se, mihin oikeuteen henkilötietojen käyttö perustuu.

Uusi tietosuoja-asetus ei vaadi Suomen Laivanpäällystöliiton jäseniltä toimia, mutta omien jäsentietojen tarkistaminen ja päivittäminen verkkoasioinnissa on suositeltavaa.

Uutisia

12.06.2018
Pardian hallitus on tänään hyväksynyt aiesopimuksen Ammattiliitto Pron kanssa liittojen yhdistymisestä.
Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro: Yhdessä entistä vahvempaa edunvalvontaa Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro ovat vuodesta 2017 neuvotelleet yhteistyön tiivistämisestä.
Lue lisää >>
11.06.2018
Turun piirikokous ma 18.6.2018
Lue lisää >>
25.05.2018
EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.
Uuden tietosuoja-asetuksen myötä myös SLPL varmistaa entistä tarkemmin, että jäsenten tietoja käytetään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.
Lue lisää >>
16.05.2018
Oulun piirikokous ti 22.5.2018
Lue lisää >>
14.05.2018
Rauman piirikokous ti 15.5.2018
Lue lisää >>
11.05.2018
Työttömyyskassan varsinaisen kokous 17.5.2018
Työttömyyskassan varsinaisen kokous 17.5.2018 klo 18.00 Kaikki jäsenet tervetulleita.
Lue lisää >>
08.05.2018
Lisää etuja jäsenetuihin!
Lue lisää >>
07.05.2018
Muistutus! Suomen Laivanpäällystöliiton kevätristeily m/s IEVALLA 19.5.2018
Lue lisää >>
03.05.2018
Ongelmia kesätöissä? – Maksuton kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa
Lue lisää >>
26.04.2018
Helsingin piirikokous 3.5.2018
Lue lisää >>
Uutisarkistoon