EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan tänään perjantaina 25.5. Asetusta täydentävä kansallinen tietosuojalaki tulee myös samalla voimaan. Asetus patistaa yrityksiä ja muita rekisterinpitäjiä arvioimaan tietosuojan ja henkilötietojen käsittelyn nykytilan sekä varmistamaan, että käytännöt vastaavat uusia vaatimuksia.

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely edellyttää laillisen perusteen. Tietoja on käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti eikä tarpeetonta tietoa tule säilyttää. Tietosuoja-asetuksen rikkomisesta voi seurata muun muassa sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto.

Tietosuoja-asetus vaikuttaa mm. siihen, miten liitto voi kerätä ja käyttää jäsentensä henkilötietoja, ja vahvistaa siten jäsenten yksityisyyden suojaa. Entinen rekisteriseloste korvautuu asetuksen voimaan tullessa tietosuojaselosteella, josta näkyy yksityiskohtaisesti henkilötietojen käyttötarkoitus sekä se, mihin oikeuteen henkilötietojen käyttö perustuu.

Uusi tietosuoja-asetus ei vaadi Suomen Laivanpäällystöliiton jäseniltä toimia, mutta omien jäsentietojen tarkistaminen ja päivittäminen verkkoasioinnissa on suositeltavaa.

Uutisia

10.12.2018
Tampereen piirikokous ti 11.12.2018
Lue lisää >>
07.12.2018
Oulun piirikokous 12.12.2018, Kemi MJM Sampo
Lue lisää >>
07.12.2018
Tervetuloa Psykososiaalinen työkuormitus ja sen hallinta -tilaisuuteen 23.1.2019
Lue lisää >>
05.12.2018
Jatkossa jäsenillä on mahdollista hakea liiton matkustaja- ja tapaturmavakuutuksesta korvausta sähköisesti Ifin Omien Sivujen kautta
Olet vakuutettu vapaa-ajan matkustaja- ja tapaturmavakuutuksella. Ifin Omat sivut -verkkopalvelussa osoitteessa if.fi/omatsivut teet korvaushakemuksen muutamassa minuutissa.
Lue lisää >>
03.12.2018
Meriturvan Alusten palopäällikkökurssin ajankohdat keväälle 2019
Lue lisää >>
22.11.2018
Liiton sääntömääräinen vuosikokous ke 28.11.2018 klo 14.00
Lue lisää >>
22.11.2018
Tutkimus merimiesten psyykkisestä hyvinvoinnista
ITF on antanut YALE yliopiston tehtäväksi tutkia merenkulkijoiden psyykkistä hyvinvointia.
Lue lisää >>
22.11.2018
Turun piirikokous ma 10.12.2018
Lue lisää >>
19.11.2018
Helsingin piirikokous 27.11.2018
Lue lisää >>
13.11.2018
Merkkipäivien julkaiseminen Suomen Merenkulussa muuttunut
Uuden tietoturvasuoja-asetuksen vuoksi Suomen Merenkulussa ei julkaista enää jäsenten syntymäpäiviä automaattisesti. Jos haluat kuitenkin, että merkkipäiväsi julkaistaan lehdessä, ilmoitathan siitä liittoon office@seacommand.fi.
Lue lisää >>
Uutisarkistoon