EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan tänään perjantaina 25.5. Asetusta täydentävä kansallinen tietosuojalaki tulee myös samalla voimaan. Asetus patistaa yrityksiä ja muita rekisterinpitäjiä arvioimaan tietosuojan ja henkilötietojen käsittelyn nykytilan sekä varmistamaan, että käytännöt vastaavat uusia vaatimuksia.

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely edellyttää laillisen perusteen. Tietoja on käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti eikä tarpeetonta tietoa tule säilyttää. Tietosuoja-asetuksen rikkomisesta voi seurata muun muassa sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto.

Tietosuoja-asetus vaikuttaa mm. siihen, miten liitto voi kerätä ja käyttää jäsentensä henkilötietoja, ja vahvistaa siten jäsenten yksityisyyden suojaa. Entinen rekisteriseloste korvautuu asetuksen voimaan tullessa tietosuojaselosteella, josta näkyy yksityiskohtaisesti henkilötietojen käyttötarkoitus sekä se, mihin oikeuteen henkilötietojen käyttö perustuu.

Uusi tietosuoja-asetus ei vaadi Suomen Laivanpäällystöliiton jäseniltä toimia, mutta omien jäsentietojen tarkistaminen ja päivittäminen verkkoasioinnissa on suositeltavaa.

Uutisia

19.10.2018
Esimies työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin johtajana -koulutus 27.-28.11. Oulussa
Lue lisää >>
11.09.2018
Tapaturmaton satama – Työturvallisuus yhteisellä työpaikalla 16.9.2019
Satama on yhteinen työpaikka, jossa työskentelevät henkilöt edustavat eri organisaatioita, kansallisuuksia ja kulttuureita. Siellä on siksi myös työturvallisuuden kannalta useita kriittisiä rajapintoja, joiden sujuvuus on tärkeä osa turvallista työympäris
Lue lisää >>
31.08.2018
Vielä Lintsille! Ranneke nyt vain 19e!!
Lue lisää >>
31.08.2018
Oulun piirikokous 13.9.2018, Kemi m/s Leila
Piirikokouksen yhteydessä risteily m/s Leilalla (säävaraus)
Lue lisää >>
22.08.2018
Linnanmäkirannekkeita vielä saatavilla!
Tilaa linnänmäkiranneke 29e/kpl ja mukana saat sealifelipun tai 2x herkkulipun!
Lue lisää >>
16.08.2018
SLPL:n rapuristeily Tampereella m/s Ratinalla lauantaina 8.9.2018 klo 16.30-18.00!
Lue lisää >>
29.06.2018
Trafi on 28.6. antanut uuden määräyksen laivaväen pätevyyksistä. Määräys tulee voimaan 1.7.
Lue lisää >>
25.06.2018
Toimistomme on suljettu heinäkuussa!
Lue lisää >>
12.06.2018
Pardian hallitus on tänään hyväksynyt aiesopimuksen Ammattiliitto Pron kanssa liittojen yhdistymisestä.
Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro: Yhdessä entistä vahvempaa edunvalvontaa Palkansaajajärjestö Pardia ja Ammattiliitto Pro ovat vuodesta 2017 neuvotelleet yhteistyön tiivistämisestä.
Lue lisää >>
11.06.2018
Turun piirikokous ma 18.6.2018
Lue lisää >>
Uutisarkistoon