EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.

EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan tänään perjantaina 25.5. Asetusta täydentävä kansallinen tietosuojalaki tulee myös samalla voimaan. Asetus patistaa yrityksiä ja muita rekisterinpitäjiä arvioimaan tietosuojan ja henkilötietojen käsittelyn nykytilan sekä varmistamaan, että käytännöt vastaavat uusia vaatimuksia.

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely edellyttää laillisen perusteen. Tietoja on käsiteltävä luottamuksellisesti ja turvallisesti eikä tarpeetonta tietoa tule säilyttää. Tietosuoja-asetuksen rikkomisesta voi seurata muun muassa sakkoja tai henkilötietojen käsittelykielto.

Tietosuoja-asetus vaikuttaa mm. siihen, miten liitto voi kerätä ja käyttää jäsentensä henkilötietoja, ja vahvistaa siten jäsenten yksityisyyden suojaa. Entinen rekisteriseloste korvautuu asetuksen voimaan tullessa tietosuojaselosteella, josta näkyy yksityiskohtaisesti henkilötietojen käyttötarkoitus sekä se, mihin oikeuteen henkilötietojen käyttö perustuu.

Uusi tietosuoja-asetus ei vaadi Suomen Laivanpäällystöliiton jäseniltä toimia, mutta omien jäsentietojen tarkistaminen ja päivittäminen verkkoasioinnissa on suositeltavaa.

Uutisia

24.06.2019
Onko kesäduuni plakkarissa?
Oheiselta videolta voit poimia oman muistilistan, mitä kaikkea pitikään huomioida työtä hakiessa, vastaanottaessa ja työsuhteen päättyessä. Mitä seuraavaksi?
Lue lisää >>
18.06.2019
ttk: Merenkulkualan työsuojen perusteet 8.-10.10.2019
Lue lisää >>
13.06.2019
Tervetuloa Onni oppia, ilo osata! -tapahtumaan 17.6.2019
Sitra ja kymmenet yhteistyökumppanit ovat yhdessä rakentaneet keskustakirjasto Oodiin päivän, joka käsittelee elinikäistä oppimista laaja-alaisesti ja kattavasti.
Lue lisää >>
10.06.2019
Turun piirikokous ma 17.6.2019
Lue lisää >>
24.05.2019
Tampereen piirikokous ke 29.5.2019
Lue lisää >>
16.05.2019
Linnanmäkirannekkeet liiton jäsenille 29e!
Lue lisää >>
13.05.2019
Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassan varsinainen kokous 24.5.2019 klo 8.30
Lue lisää >>
13.05.2019
Oulun piirikokous 22.5.2019
Lue lisää >>
13.05.2019
Saimaan piirikokous ja kevätristeily 18.5.2019
Lue lisää >>
26.04.2019
Helsingin piirikokous 7.5.2019
Lue lisää >>
Uutisarkistoon